Op de reservebank door hersenletsel… en dan?

Weer beginnen met werken na het oplopen van hersenletsel is even zwaar als topsport. Onze gespecialiseerde coaching vergroot de kans op een succesvolle comeback. Wij staan voor u klaar in heel
Nederland.

Samenwerking als oplossing

Hersenletsel stelt zowel de getroffen werknemer als de werkgever en de bedrijfsarts voor complexe uitdagingen. Daarom staat samenwerking bij onze coaching centraal. Desgewenst betrekken wij ook de direct leidinggevende en de naaste collega’s bij het proces. Met elkaar brengen we de collega met hersenletsel stap voor stap dichter naar het doel: weer prettig aan het werk!
 


 

Onze aanpak

Wij bieden gespecialiseerde coaching op de werkplek, gericht op het omgaan met hersenletsel. Dat doen wij met een werktraject: twaalf uur intensieve coaching op maat, verspreid over drie tot vier maanden. Een werktraject bestaat uit de volgende elementen:

Intakegesprek

Dit gesprek is de eerste kennismaking van de werknemer met onze coach, waarbij de gevolgen van het hersenletsel worden besproken.

Bezoek aan de werkplek

De werkomgeving heeft grote invloed op het functioneren van een werknemer met hersenletsel. Daarom brengen wij ter plaatse de uitdagingen van de werknemer in kaart.

Doelen vaststellen

In overleg met de werknemer, werkgever en bedrijfsarts bepalen we waar we aan gaan werken en wat we willen bereiken.

Praktische adviezen

Oordopjes in om prikkels buiten te sluiten? Vaker een kleine pauze nemen? Onze coaching verschilt per persoon, maar is altijd gericht op het bieden van praktische oplossingen.

Voorlichting over hersenletsel

Samenwerken met een collega met hersenletsel is niet altijd eenvoudig. Met voorlichting scheppen we duidelijkheid en wederzijds begrip.

Afrondend gesprek

Aan het einde van het traject bespreken wij met de werknemer, de werkgever en de bedrijfsarts of de vooraf besproken doelen zijn gehaald.

Omdat iedere werknemer en elke situatie uniek is, ziet elk werktraject er voor iedereen anders uit. Wij leveren altijd maatwerk!

Waarom kiezen voor NAH-Werktraject?
  • Gespecialiseerde begeleiding
  • Direct toepasbare adviezen
  • Geen wachttijden
  • Landelijke dekking
Vrijblijvend adviesgesprek Download brochure
NAH Werktraject contact
Meer weten over onze coaching?
Vrijblijvend adviesgesprek
Direct contact
Bel ons op 0573 - 44 26 46
maandag t/m vrijdag 9 - 17 uur
Stel uw vraag per e-mail werk@nah.nl
Ervaringen uit de praktijk
Meer ervaringen
De drie meest gestelde vragen
  • Wij richten ons nadrukkelijk op de terugkeer naar eigen werk en/of werkomgeving (Spoor 1). Door onze ervaring in de ambulante begeleiding zijn wij sterk in het coachen van mensen met hersenletsel die hun oude leven zoveel mogelijk willen oppakken. Erkenning en herkenning van het letsel spelen een grote rol in deze fase; aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid staat dan op de voorgrond. Al deze aspecten spelen ook mee als iemand zijn huidige werk weer probeert op te pakken.

  • Professionals in NAH heeft sinds de start in 2005 ruimschoots ervaring in het begeleiden van mensen met NAH in de thuissituatie. Er werken ruim 325 begeleiders door heel Nederland voor Professionals in NAH. Er is een intern scholingsprogramma opgezet om ervoor te zorgen dat onze medewerkers voortdurend worden bijgeschoold op het gebied van hersenletsel en begeleiding. Tevens zet een aantal specifiek geschoolde coaches hun kennis en ervaring in voor het coachen van werknemers op de werkplek.

  • Onze coaches hebben een brede ervaring in het begeleiden van mensen met hersenletsel, omdat zij zowel in de thuissituatie begeleiden als op het werk. Onze goed opgeleide en gekwalificeerde coaches begeleiden werknemers in een zo zelfstandig mogelijk bestaan, dit is altijd maatwerk. De missie van Professionals in NAH is de kwaliteit van het leven van mensen met niet aangeboren hersenletsel te verbeteren door het leveren van betrokken coaching.

Veelgestelde vragen
0573 - 44 26 46
195