Minder verdienen.jpg
Werknemers met Niet Aangeboren Hersenletsel leveren deel inkomen in

Wat wij veel zien is dat mensen na het oplopen van hersenletsel minder uren gaan werken, omdat het oorspronkelijke urenaantal als te belastend wordt ervaren. Wat ook veel voorkomt, is dat het mensen na het oplopen van hersenletsel niet meer lukt om het oorspronkelijke werk op te pakken.

Lees verder
Plezier in werk.jpg
Werknemer met Niet Aangeboren Hersenletsel gaat met plezier naar het werk

 Werk biedt veel mensen voldoening en zelfwaardering. ‘Werk’ is een plek waar je verwacht wordt, een plek waar je ertoe doet, een plek waar het gewaardeerd wordt wat je doet.

Lees verder
Zwijgen.jpg
Werknemers zwijgen over Niet Aangeboren Hersenletsel uit angst niet serieus genomen te worden

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel lopen vaak tegen onbegrip in hun omgeving aan. Wanneer je iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel hiernaar vraagt, wordt er steevast een aantal voorbeelden genoemd:

Lees verder
Leidingsgevende onbegrip.jpg
Werknemer met Niet Aangeboren Hersenletsel ervaart onvoldoende begrip van leidinggevende

Je kunt niet verwachten dat een leidinggevende weet wat leven en werken met niet aangeboren hersenletsel inhoudt. De uitslag van deze twee vragen illustreert wat wij in de praktijk dagelijks tegenkomen: leidinggevenden en werkgevers die niet weten hoe zij moeten omgaan met de door hersenletsel getroffen collega die zijn werk probeert op te pakken.

Lees verder
NAH Werktraject Voorlichting
Collega's van werknemers met Niet Aangeboren Hersenletsel verdienen voorlichting

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel ervaren vaak pas bij terugkeer naar hun werk de gevolgen van hun hersenletsel in volle omvang. De werkomgeving geeft vaak te veel prikkels, waardoor concentreren veel moeite en energie kost.

Lees verder
Bedrijfsarts
Werknemers met Niet Aangeboren Hersenletsel voelen zich onbegrepen door de bedrijfsarts

Om de stemming onder werknemers met niet aangeboren hersenletsel te peilen, vroegen wij mensen die door Professionals in NAH worden begeleid een enquête in te vullen. 125 mensen deden mee. Bijna de helft gaf aan zich niet begrepen en gesteund te voelen door hun bedrijfsarts.

Lees verder
Professionals_in_NAH_231019.jpg
Werknemer met hersenletsel voelt zich onbegrepen

Persbericht - Barchem, 29-10-2019 - Veertig procent van alle werknemers die kampen met de gevolgen van hersenletsel, voelt zich onbegrepen door collega’s en leidinggevenden. Dat blijkt uit een onderzoek van Professionals in NAH, een landelijke zorgorganisatie gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Lees verder
0573 - 44 26 46
189